• EHC heren verliezen van sterk BFC

Vorige week zaterdag wonnen de heren van EHC nog ruim van tegen mede-degradatie kandidaat HABO maar op zaterdag 14 januari bleek het bezoekende BFC, dat nu de nieuwe koploper is, duidelijk te sterk: 19-33.

Slordig spel

EHC had vandaag te maken met veel blessures en afwezigen en kon daardoor niet op volle kracht aantreden. Ondanks dat begon EHC aardig aan de wedstrijd en nam een vroege voorsprong door punten van Menno Cocx en Bart Vinkesteijn.

Tegenstander BFC startte wat afwachtend, EHC heeft immers laten zien voor iedere tegenstander een gevaar te kunnen vormen. Maar al snel bleek dit vanavond niet het geval want EHC speelde ongeinspireerd en slordig. Na 10 minuten stond EHC al met 5-2 achter. Nadat Don Hessing nog de 3-6 had gemaakt bleef de teller voor EHC heel lang op 3 staan en kon BFC uitlopen. Alleen keeper Rolf Wubben wist zich aan EHC kant te onderscheiden met een aantal katachtige reacties.

Sterk BFC

Tegenstander BFC bleef gevarieerd spelen, haalde hoge score percentages en ook verdedigend was er geen doorkomen aan voor EHC. Het kwaliteitsverschil was dermate duidelijk dat coach Lyacine Kaci al snel in de wedstrijd besloot veel te wisselen en iedereen speeltijd te geven. Bij rust was de wedstrijd gespeeld: 6-18.

Betere tweede helft

BFC bleef goed spelen en toen halverwege de tweede helft het verschil nog hoger was opgelopen begon EHC aan een inhaalrace. Het ging verdedigend nu wat beter en het aantal aanvallen waaruit gescoord werd ging duidelijk omhoog. Er kwam weer wat snelheid en spirit in het team. Zo wist nieuwkomer Wessel de Rijk twee keer te scoren en kwam Bart Vinkesteijn nog tot 7 doelpunten. Na 60 minuten stond er een 19-33 eindstand op het bord.

Spannende weken

Door de belangrijke overwinning van vorige week op HABO staat EHC met 7 punten nu niet meer laatste en heeft het alle mogelijkheden om zich te handhaven. In februari zal EHC in ieder geval de wedstrijden tegen mede-degradatiekandidaten Achilles (7 punten) en Havas (8 punten) moeten winnen en daarbij nog wat punten moeten behalen tegen hoger geplaatste tegenstanders om in deze klasse te blijven. Kortom er is nog van alles om voor te spelen.

EHC - DIOS: 19-33

Doelpunten EHC: Bart Vinkesteijn 7, Tim Lammers 3, Remco Hooijmans 3, Wessel de Rijk 2, Don Hessing 2, Lennart Oorburg 1, Menno Cocx 1