• Jeugdig talent Dave Uytdewillegen breekt door bij EHC

    Vorig seizoen kreeg hij al regelmatig speelminuten, maar de komende competitie is het jeugdig talent Dave Uytdewillegen definitief aan de hoofmacht van EHC toegevoegd. De 19-jarige linkshandige hoekspeler maakte indruk met zijn sterke en trefzekere spel. Voldoende reden voor de nieuwe hoofdtrainer Hedi Boumnijel om zijn pupil, die hij ook al trainde in de B-jeugd, een vaste plek te gunnen.

    Uytdewillegen begon relatief laat, op zijn dertiende jaar pas, met handballen bij de club uit Leidschendam-Voorburg en bleef de club altijd trouw. ,,Ik begon in de C-jeugd en ben direct snel opgenomen door de spelers van dat team. Er was dus geen enkele reden om weg te gaan”, laat de 1.83 meter lange hoekspeler weten, die in de belangstelling stond van andere regioclubs. ,,Ik speel graag in de hoek, omdat ik met het schieten dan langer kan wachten met afronden én voor de breakouts natuurlijk. Altijd lekker om die te kunnen lopen vanuit de hoek.”

    In zijn nog korte handballoopbaan kent Uytdewillegen een paar memorabele momenten. ,,Mijn eerste doelpunt in de eredivisie tegen Dynamico vergeet ik niet meer. Ook de selectie bij het Regionaal Trainings Centrum Zuid-Holland terwijl ik pas drie jaar op handbal zat, was mooi. En de handhaving afgelopen seizoen met het eerste team in de eredivisie was een hoogtepunt. Na een zwaar jaar lukte het ons toch met veel inzet erin te blijven. En dat was niet makkelijk als debutant.”

    SPANNENDE DERBY’S

    De student MBO Sport, Bewegen en Gezondheid kijkt met veel plezier én spanning uit naar het nieuwe seizoen. ,,Het wordt een extra spannende competitie met vier regioploegen en al die derby’s. Ik heb de mooiste herinnering afgelopen seizoen aan de thuiswedstrijd tegen Hellas. Ik scoorde vier doelpunten vanuit de hoek en daar was ik best trots op. Ook nu zullen die wedstrijden tegen Hellas, WHC/Hercules en Quintus veel publiek trekken en erg spannend worden.”

    Dave Uytdewillegen voelt zich op zijn gemak in de hoofdmacht van EHC. ,,De voorbereiding is net begonnen, maar ik heb het naar mijn zin. Het gaat lekker met Hedi als trainer. Omdat ik hem in de jeugd al als trainer heb gehad, weet ik wat ik aan hem heb. En vorig jaar was hij al assistent-trainer en coach. We kennen elkaar dus goed. Ik krijg veel vertrouwen van hem en ik ben ervan overtuigd dat wij, gelet op zijn ervaring, veel van hem kunnen leren.”

    HECHTE PLOEG

    EHC stond in de eerste divisie al bekend als een hechte ploeg spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Dat is niet veranderd sinds het team vrijwillig promoveerde naar de eredivisie. Op basis van een geweldige teamgeest handhaafde de club zich in de slotfase van de competitie knap op het hoogste, landelijke niveau. Het team bestaat uit ervaren spelers, die al jaren samenspelen en als ploeg nauwelijks veranderingen ondergaat.

    Uytdewillegen bevestigt: ,,We hebben een sterke onderlinge band en de spelers willen voor elkaar vechten. Dat is een goede basis om prestaties te leveren. Van die kracht zullen we het ook dit seizoen weer moeten hebben. Wij zullen opnieuw keihard moeten werken om het niveau van vorig jaar vast te houden. Maar dat gaat zeker lukken.”

    Voor EHC staat er direct al op de eerste speeldag, zaterdag 10 september, een interessante derby op het programma. Het Haagse Hellas komt dan op bezoek in de European Sports Dome aan de Groene Zoom. 

    AD SPORT/PETER LOTMAN