• Hedi Boumnijel schuift door als hoofdtrainer bij EHC

    Hedi Boumnijel is bij de mannenploeg van EHC de nieuwe trainer/coach voor volgend seizoen. Hij volgt bij de eredivisieclub André van den Bosch op, die onlangs besloot te stoppen. Boumnijel (52) was de afgelopen twee jaar al assistent van Van den Bosch en neemt nu de volledige technische leiding op zich.

    Boumnijel, oorspronkelijk afkomstig uit Tunesië, was twintig jaar zelf actief als handballer in zijn vaderland onder meer bij eredivisieclub Ez-Zahra Sport. In Nederland speelde hij vanaf 1997 vier seizoenen bij het Haagse Hellas voordat hij overstapte naar EHC in Leidschendam-Voorburg waar hij deel uitmaakte van het eerste team. Boumnijel: ,,Toen ik bij die club kwam handballen, voelde ik mij direct thuis. Een warme club, die mij meteen het gevoel gaf alsof ik al heel lang bij die vereniging speelde.”

    EEN EER

    Boumnijel, getrouwd, vader van drie kinderen en werkzaam in de verkoop binnendienst, trainde diverse jeugdteams. ,,Vorig seizoen heb ik bij de herenselectie de mogelijkheid gekregen om in de eredivisie te gaan trainen. Hoofdcoach André van den Bosch en een paar spelers hebben mij toen gevraagd of ik bij het eerste kon assisteren. Ik vind het een eer dat ze me nu al gevraagd hebben als toekomstig hoofdtrainer.”

     Hij realiseert zich, dat het geen makkelijke opgave is zonder ervaring. ,,Het is een flinke uitdaging, zowel voor mij als de spelers. De technische staf is bezig met het zoeken van versterkingen die we nodig zullen hebben. Mijn doel is om in de eredivisie goed mee te draaien. Met dit team gaat dat zeker lukken, want de spelers hebben de kwaliteit daarvoor. Bovendien zit er veel talent en ook die jongere spelers wil ik erbij betrekken. En verder ook simpelweg genieten van het handbal.”

    ONDERDEEL VAN PLAN

    Remco Hooijmans, belast met de technische zaken bij EHC, verklaart de beslissing om voor Boumnijel te kiezen. ,,De keuze voor hem is onderdeel van het plan dat we enkele jaren geleden hebben gestart om meer ‘eigen trainers’ te ontwikkelen binnen de vereniging. We wilden die trainers laten meelopen met de ervaren coaches om ze daarna de ruimte te geven om het zelf te gaan doen.”

    Het is het beleid van de club uit Leidschendam-Voorburg om op die manier kennis en ervaring op te bouwen binnen de vereniging. Hooijmans: ,,We voorkomen daarmee dat we de ervaring opgedaan in de eredivisie direct weer kwijt raken. Vanuit het bestuur hebben we gezien, dat Hedi dit goed oppakt en bovendien goed ligt binnen de spelersgroep.”

    EHC heeft ook naar trainers buiten de club gekeken, legt Hooijmans uit, maar het voorkeursscenario was om een eigen trainer te benoemen. ,,Vandaar dat we voor deze keuze zijn gegaan en daar alle vertrouwen in hebben.”  

    AD SPORT/PETER LOTMAN