• EHC in AD-sport

OVERZICHT REGIO DEN HAAG

HELLAS IN VORM; WHC/HERCULES NIET BELOOND; VERVELENDE AVOND EHC

Hellas speelde een prima partij tegen E&O en dat leverde een onverwacht hoge 33-22 overwinning op. In de beginperiode ging het duel nog gelijk op, maar via 10-6 en 12-8 pakte de thuisclub bij de rust al een 16-11 voorsprong.

Na het wisselen drukte het team van coach Maarten Roestenburg door naar 22-14 met snelle aanvallen. Daarna kon de opponent uit Emmen niet meer aanhaken, mede dankzij de sterke dekking en prima keeperswerk van Hellasdoelman Caspar Hovingh. Hellas bleef er lustig op los scoren met knappe treffers vanuit de hoeken en met sterke schoten vanuit de tweede lijn.

Coach Roestenburg: ,,Dit was de beste wedstrijd die wij tot nu te hebben gespeeld. Wij hadden snel in de gaten hoe E&O wilde spelen. Dat konden wij vrij makkelijk pareren met een heel goede dekking en een prima keeper. Aanvallend scoren wij ook steeds makkelijker. Dat blijkt wel uit de 33 doelpunten dit keer. Met de minste doelpunten tegen in de eredivisie en een goede gevarieerde aanval kunnen wij nu dit soort uitslagen neerzetten. Vandaag kwam al het goede eruit, waardoor wij meer dan terecht hebben gewonnen.”

Doelpunten Hellas: Pim van Starrenburg, Wessel Coster, Kevin Pronk, Thierry van Zundert, Olivier Beltman (allen 5 doelpunten), Antón Rodríguez Otero (3), Loek van Bergen en Henegouwen (2), Thomas Beltman (2) en Michael Pronk.

WHC/HERCULES

Het Combinatieteam WHC/Hercules en het Limburgse BFC speelden een dynamische en tegen het einde bloedstollende partij. Een gelijkspel leek de uitslag te worden, maar in de slotseconden pakte BFC met 32-33 toch nog de volle winst.

Bij de rust was het 15-18 voor de Limburgse formatie van coach Maurice Canton. Daarna ontwikkelde zich een inhaalrace van de Hagenaars. Dat lukte en tien minuten voor het einde was het knap 26-26. Vervolgens werd er beurtelings gescoord via 29-29, 30-30, 31-31 tot 32-32. In die fase was Koen Houdijk, die een voortreffelijke wedstrijd speelde, steeds de aanjager die WHC/Hercules aan de gelijkmaker hielp. Ook vervulde doelman Ole van Grieken, die na de rust Stefan Stapper verving, een hoofdrol met veel reddingen.

Juist op het moment dat de boeiende partij leek uit te draaien op een gelijkspel, sloeg BFC nog toe. Het Combinatieteam kreeg passief spel tegen en in de daaropvolgende Limburgse aanval schoot Dimi Keltjens vanuit de linkerhoek de winnende treffer binnen. Grote teleurstelling bij de thuisclub, gemopper en met gebogen koppies naar de kleedkamer. Maar óók luid applaus van de supporters die hadden genoten van een spectaculaire partij handbal.

Koen Houdijk, Luca Baak en Ziggy Eijsenring waren uitstekend op dreef met veel scorend vermogen en variatie in hun spel. Opvallend was, dat de altijd sterke cirkelloper Jonah Baak de hele wedstrijd op de bank bleef. Ole van Grieken was in de tweede helft als vervanger van Stefan Stapper in topvorm. Daan de Koning organiseerde als dirigent weer als vanouds de verdediging. Tim Frenk benutte alle strafworpen en speelde een prima laatste wedstrijd. Hij gaat voorlopig op stage voor zijn studie als stuurman.

Doelpunten WHC/Hercules: Koen Houdijk (8), Tim Frenk (8), Luca Baak (5), Ziggy Eijsenring (3), Mitch Giezeman (2), Tom Scheepmaker (2), Thimo Bakker (2) en Lars Vogelaar (2).

Bij BFC waren Teun Lemmens, Jordi Cremers en Martijn Meijer de opvallendste spelers.

EHC

Voor EHC was het een vervelende avond in Arnhem. Het team van coach André van den Bosch verloor met 37-22, maar incasseerde tevens drie rode kaarten in een partij die werd gekenmerkt door irritaties en onvriendelijkheden.

Het eerste kwartier ging het nog gelijk op, al had EHC veel moeite met de offensieve dekking van de Arnhemmers. Door de vele tijdstraffen stond de ploeg uit Leidschendam-Voorburg herhaaldelijk in ondertal. DFS Arnhem maakte daar goed gebruik van. EHC beschikt al over een smalle basis door de vele blessures, maar daar kwam ook nog eens de rode kaart (3x tweeminuten) van opbouwer Youri Verschut bij in de eerste helft.

Arnhem voerde het tempo op en liep door snelle tegenaanvallen en overtalsituaties steeds verder weg. Bij de rust was het al 21-13. In het tweede bedrijf moest  EHC nog twee rode kaarten incasseren, waardoor de wedstrijd steeds grimmiger werd. Positief was, dat EHC jeugdspelers en spelers uit het tweede team veel speelminuten kon geven. Een belangrijk aspect voor het vertrouwen van die krachten, waardoor het team in de breedte kan groeien, oordeelde de technische leiding positief.