• EHC heren 1 verloor zaterdag thuis in De Fluit in een uitstekende wedstrijd met 31-34 van het hooggeplaatste Nieuwegein. Ondanks de goede wedstrijd en de duidelijk opgaande lijn nemen de degradatiezorgen toe.

Tijdens het eerste kwartier zat het EHC bepaald niet mee. Mede door twee afgekeurde doelpunten, twee schoten tegen de paal en een aantal net niet doeltreffend afgeronde aanvallen stond er na tien minuten een 4-9 achterstand op het bord. Het geroutineerde Nieuwegein wist aanvallend hoge scorepercentages te halen en met name de boomlange cirkelspeler wist veel te scoren.

Gevarieerd spel

De rest van de eerste helft ging het gelijk op. Het grote verschil op de ranglijst (Nieuwegein op 4, EHC op 13) was bepaald niet te zien op het veld. EHC speelde aantrekkelijk handbal met snelle uitvallen en gevarieerd aanvalsspel. Dit laatste is er dit seizoen veel meer ingekomen onder het technische duo Lyacine Kaci en Micha Vinkesteijn en dat geeft gewoon meer mogelijkheden op het veld. Na een leuke eerste helft zette de sterk spelende Tim Lammers na een slim uitgespeelde aanval de ruststand van 16-19 op het bord.

Tactische ingreep

De tweede helft startte met twee aanpassingen. In de goal werd Rolf Wubben, die vandaag niet zijn gebruikelijke hoge reddingspercentage haalde, vervangen door Michiel Duivenvoorde. En door verdedigend veel offensiever te gaan staan werd het Nieuwegein moeilijk gemaakt.

Open wedstrijd

Er ontstond een open wedstrijd waarin EHC een paar keer heel dichtbij wist te komen maar waarbij Nieuwegein steeds toesloeg op de juist momenten. Nieuwkomer Wessel de Rijk (totaal 4 doelpunten) viel op door een aantal mooie acties waarbij hij al vallend langs of onder de lange Nieuwegein-verdedigers het doel wist te vinden. Ook Pim Hessing en Tim Lammers bleven vrolijk doorscoren maar Nieuwegein gaf geen krimp. Zo bleef het verschil steeds hangen rond de drie punten en eindigde de wedstrijd in een 31-34 nederlaag voor EHC.

Volgende week de uitwedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Havas in Almere; die moet gewonnen worden.

EHC ?? Nieuwegein: 31-34

Doelpunten EHC: Tim Lammers 10, Pim Hessing 8, Wessel de Rijk 4, Don Hessing 3, Bart Vinkesteijn 3, Jermaine Taco 2, Kylian van Vliet 1.