• Na een handbalvolle week, waarin de dames van EHC helaas werden uitgeschakeld in de bekercompetitie, stond de ploeg uit Leidschendam-Voorburg zaterdagavond klaar in De Fluit om aan te treden tegen de dames van SOS-Kwieksport.

Bij de uitwedstrijd hadden de Leidschendamse dames een slechte eerste helft laten zien, waarna ze in de tweede helft alles goedmaakten door alsnog te winnen. Vandaag was de boodschap van coach John van der Meer en begeleider Annemieke Drechsler duidelijk, knallen vanaf het begin.

Deze boodschap was overgekomen, want vanaf het beginsignaal zat EHC er bovenop. SOS-Kwieksport had moeite om door de verdediging heen te komen en wat er doorheen kwam hield Samantha Mellema tegen, die vandaag gelukkig weer terug was na een blessure. EHC kon uitlopen naar een voorsprong van 4-1.Helaas kwam toen even een dip in de verdediging waar de opbouwster van SOS-Kwieksport dankbaar van profiteerde en zo kwam SOS weer dichterbij. Gelukkig bleef EHC, door geweldige hoekdoelpunten van Leonie Zuidgeest en Amy van der Hulst, op voorsprong.

Bij de rust stond het 10-6 in het voordeel van EHC. In de rust werd de focus nog iets bijgesteld. Eerder aanpakken in de verdediging en in de aanval beter kijken naar de vrije man en doorspelen. Dit namen de dames goed op en vanaf de start van de tweede helft werd er geknokt. Zeker de laatste 20 minuten stond de verdediging als een blok en kwamen de Haagse dames er niet meer doorheen. Vanuit de verdediging kon er regelmatig een snelle tegenaanval gespeeld worden en zo liepen de EHC-dames steeds verder uit. Aan het einde stond er een overtuigende uitslag van 20-11 op het bord en bleven de welverdiende twee punten in Leidschendam.

Volgende week treden de dames op zaterdagavond aan tegen de ploeg die één plaats onder hen staat, Foreholte.