• De dames van EHC speelden zondag uit tegen VELO. De ploeg van John van der Meer had zich voorbereid op een spannende pot, want de teams zijn altijd erg aan elkaar gewaagd. En spannend werd het!

In de eerste helft ging de strijd al gelijk op met mooie doelpunten, snel spel en een harde verdediging aan beide kanten. EHC was goed aan het samenwerken in de verdediging en ook aanvallend stond er weer eens een echt team dat goed samenwerkte en de aanvallen mooi uitspeelde. Het was wel een felle pot en de scheidsrechter deelde dan ook al snel wat gele kaarten uit aan beide teams. Met een gelijke stand van 8-8 gingen de dames van EHC en VELO de rust in.

Pingels en tijdstraffen
    In de tweede helft ging VELO er meteen hard tegenaan en liepen ze al snel uit naar 10-8, maar de dames van EHC lieten zich niet uit het veld slaan en vochten zich weer terug naar 10-10. Het werd hard tegen hard, de pingels en tijdstraffen werden om de havenklap uitgedeeld. EHC kreeg een aantal twee-minuten-straffen achter elkaar, waardoor VELO met zes tegen vier uit kon lopen naar 13-10. Vervolgens kreeg VELO weer tijdstraf en konden de dames van EHC zich met overtal en pingels terugvechten naar een gelijke stand van 13-13. Het bleef gelijk op gaan en met nog 30 seconden op de klok en een stand van 16-16 gaat VELO in een snelle break-out in de laatste aanval. Doelpunt…. 17-16 voor VELO.

Secondenwerk
    EHC heeft nog 15 seconden, kan het nog? Ze proberen het maar de aanval lukt niet. Ze krijgen nog wel een vrije bal mee maar de zoemer gaat al. Een laatste schot vanaf de negen meter met zes meiden van VELO als blok. Nummer 11 – Britt van Dijk pakt heel koel de bal en wacht op het fluitsignaal en… hoppa in het rechterbovenhoekje over alle verdediging heen! DOELPUNT! 17-17 en zo nemen de dames toch nog een verdiend puntje mee naar huis.

Volgende week zaterdag spelen de dames thuis om 19.00u tegen SOS-Kwieksport en gaan ze weer voor de twee punten. Tot dan in Sporthal De Fluit!