• Leidschendam - De handbalderby in de eerste divisie tussen het Haagse WHC en EHC uit Leidschendam leverde een 29-26 overwinning op voor het thuisspelende EHC.

Daar zag het in het begin niet naar uit. WHC kwam op een 6-11 voorsprong, maar toen spelbepaler Daan de Koning mandekking kreeg was het gevaar verdwenen bij de Hagenaars. Bij de rust was de strijd met 13-13 al weer in evenwicht. Na het wisselen ging de partij lang gelijk op.

Bij 20-22, tien minuten voor het einde, had de ploeg van Zsigmond Makay nog steeds de beste papieren. Een slotoffensief van EHC bracht het team van coach Lyacine Kaci via 24-24 op 26-25 door sterk spel van Bart Vinkesteijn (totaal vijf doelpunten).

In de slotfase zorgden Jermaine Taco (6x raak), Pim Hessing (6), Tim Lammers (5) en Wessel de Rijk voor de beslissende 29-26 overwinning. De sterk keepende Michiel Duivenvoorde had een stoppercentage van 57 procent.

Coach Makay vertrok na afloop zwaar teleurgesteld direct naar huis: ,,Wij gingen niet goed om met de omstandigheden, zoals met de scheidsrechters. Maar wij zijn zelf verantwoordelijk voor de nederlaag."  Manager Micha Vinkesteijn van EHC was uiteraard wél tevreden: ,,Een prima wedstrijd, waarin wij in de beslissende slotfase ons hoofd erbij hielden. Een verdiende overwinning."