• Dinsdag 10 januari was het zo ver, de bekerwedstrijd tegen Stompwijk’92. Voor drie speelsters van EHC en John van der Meer stond er wel wat druk op om de wedstrijd te winnen, zij kwamen namelijk vorig jaar nog in actie bij Stompwijk’92. Ook was er veel publiek meegereisd uit Stompwijk. EHC had er zin in en was dus gebrand om te winnen!De boodschap van John van der Meer was let vooral op de midden opbouw en de linker opbouw. De verdediging van EHC verliep wat stroef en daardoor werd er toch makkelijk gescoord door deze twee speelsters van Stompwijk’92 in de eerste helft ondanks de boodschap van de trainer. Gelukkig bleef EHC wel scoren en zo ging het erg gelijk op. Helaas verliepen de break-outs niet vlekkeloos en gooide EHC veel ballen op de paal. De rust stand was dan ook 10-12 in het voordeel van Stompwijk’92. Deze stand hadden zowel de speelsters als John van der Meer en Annemieke Drechsler niet verwacht en wij moesten er dus hard tegen aan om deze wedstrijd nog te kunnen winnen. De boodschap van de tweede helft was dan ook weer dezelfde als in de eerste helft, zit goed dicht op de midden opbouw en de linker opbouw zodat zij geen 1-2tjes meer konden spelen. Ook moesten er meer lange ballen gespeeld worden, zodat wij het veld breed hielden. En ook de tweede helft ging weer erg gelijk op. Stompwijk scoorde, EHC scoorde, Stompwijk scoorde en toen weer EHC. 18-18 met nog 3 min te gaan. Het zal toch geen verlenging worden?! Gelukkig scoorde EHC met mooi 1-2tje met de cirkel de 19-18. Nog 30 seconden en Stompwijk kon dus nog een aanval spelen. De midden opbouw van Stompwijk scoorde met een mooie bal in de kruising de gelijkmaker 19-19. Dus toch een verlenging! Nog 2 keer 5 min spelen. Nog even alles op alles zetten om te winnen! En zoals u wel kunt raden ging dit ook weer gelijk op. De midden opbouw van Stompwijk wist weer vanaf afstand de ballen in de kruising te schieten. Maar ook wij bleven scoren. 22-23 voor Stompwijk, maar EHC had nog 1 aanval. De midden opbouw van EHC werd mooi vrij gespeeld en scoorde de 23-23. Het fluitsignaal klonk, wat nu? Nog een verlenging of toch penalty’s? Het werden de penalty’s. Ieder team moest 5 penalty’s nemen. EHC en Stompwijk scoorde allebei de eerste drie penalty’s. De vierde penalty van Stompwijk werd gehouden door de penaltykiller van EHC! Helaas gooide EHC de vierde penalty op paal. Het stond weer gelijk! Allebei nog 1 te gaan. Stompwijk gooide hem naast, nu moet de penalty van EHC echt raak zijn. En ja hoor hij ging er in! EHC is door naar de volgende ronde van de JanAlmaCup! De volgende wedstrijd hopen wij het wat minder spannend te maken.