• Dames EHC komen net te kort tegen Snelwiek

De dames van EHC speelden zaterdagavond in De Fluit tegen Snelwiek 2. EHC had Snelwiek al jaren niet als tegenstander gehad, dus het was een onbekende ploeg. Trainer John van der Meer had zijn huiswerk gedaan en kon de dames het nodige over deze tegenstander vertellen. Zijn boodschap: Let op de uitstaande verdediging en na de verdediging snel omschakelen naar de aanval.

De dames van EHC stonden vanaf het eerste fluitsignaal sterk te verdedigen. Snelwiek had moeite de gaten te vinden en mochten ze toch kunnen schieten dan stond daar keeper Samantha Mellema-Toet om het doel leeg te houden.

De aanval van EHC verliep in de eerste fase stroef. Na tien minuten stond het pas 1-1. Naarmate de wedstrijd vorderde ging EHC met meer tempo in de aanval spelen. Wissels werden gelopen, lange ballen gespeeld en EHC vond de vrije vrouw. Doordat er in de verdediging goed gepraat en geschoven werd kon EHC uitlopen naar 9-5. Helaas kon de thuisploeg dit tempo niet volhouden, waardoor Snelwiek vlak voor het einde van de eerste helft op gelijke hoogte kwam en zelfs met een punt voorsprong de rust in ging, 11-12.

Inhaalrace
    Voor de tweede helft was de boodschap vooral: kijken naar de vrije man en de rust bewaren. De tweede helft startte EHC met een man meer door een tijdstraf aan Snelwiek-zijde. Door goed druk te zetten kon de vrije vrouw scoren en stonden we weer gelijk. Tot 15-15 ging het gelijk op. Snelwiek vond de vrije vrouw op de cirkel en kon uitlopen naar 15-18. Door een snelle tegenaanval en twee penalty\'s kwam EHC weer op gelijke hoogte, 18-18. Deze inhaalrace kon helaas niet worden doorgezet. Door verkeerde afspeelballen, lees de ballen recht in de handen van Snelwiek gooien, liep Snelwiek uit naar een 19-23 voorsprong. Met nog vier minuten op de klok, deed EHC er alles aan om toch die twee punten in huis te houden. Helaas was vier minuten net te kort, de eindstand werd 21-23 voor Snelwiek.

In verband met de feestdagen heeft EHC twee weekenden rust. Pas op zondag 8 januari staat er weer een wedstrijd gepland, uit tegen de nummer 2: DIOS. Thuis werd dit duel met drie punten verloren, maar sinds de eerste wedstrijd dit seizoen zijn de meiden van EHC als team gegroeid. De dames willen deze keer dan ook de punten mee naar Leidschendam-Voorburg nemen.
    Dinsdagavond 10 januari speelt EHC om 20.45 uur in de Kastelenring de bekerwedstrijd tegen Stompwijk \'92.