• EHC kan DIOS
    één helft bijhouden

Na de fantastische overwinning van twee weken geleden tegen Quintus 2 volgde zaterdag 17 december de thuiswedstrijd van EHC Heren 1 tegen koploper DIOS uit Den Hoorn. EHC speelde een uitstekende eerste helft waarin het de goede vorm van twee weken terug wist vast te houden. Na een 13-16 ruststand werd echter nog ruim verloren van een sterk DIOS dat in de tweede helft duidelijk een maatje te groot was: 23-32 eindstand.

EHC komt goed uit de startblokken. Met snel en gevarieerd aanvalsspel wordt het DIOS moeilijk gemaakt. Maar helaas worden met name in de eerste tien minuten veel kansen gemist waardoor DIOS kan uitlopen naar 2-4. Maar daarna weet EHC gemakkelijker het net te vinden, Lennart Oorburg is goed op dreef en komt in totaal tijdens deze wedstrijd tot vijf doelpunten uit zes pogingen. Halverwege de eerste helft staat het gelijk 8-8.

Aantrekkelijk handbal

Dan volgt een periode waarin het gelijk opgaat en van beide kant aantrekkelijk handbal gespeeld wordt. Keeper Michiel van Duivenvoorde heeft een aantal uitstekende reddingen en er zijn leuke combinaties van EHC die doeltreffend worden afgerond. Maar ook de gevaarlijke hoekspelers en de sterke opbouwlijn van DIOS  blijven scoren zodat de geroutineerde ploeg steeds net voor staat. Vlak voor rust trekt DIOS nog een sprintje en zet de ruststand op 13-16. Er is dan nog van alles mogelijk.

Scherper uit kleedkamer

DIOS komt duidelijk scherper uit de kleedkamer dan EHC. De dekking van DIOS staat goed, er wordt geknokt voor iedere bal en de doelpunten vliegen de keepers van EHC aan alle kanten om de oren. Na tien minuten in de tweede helft staat het 13-23 en is de wedstrijd volledig beslist. Pim Hessing weet de ban te breken voor EHC, maakt de 14-23 en daarna gaat EHC weer wat beter spelen.

Tijdens de rest van de tweede helft blijft het verschil hangen rond die negen punten en de al lang niet meer spannende wedstrijd eindigt in een zeer verdiende 23-32 overwinning voor DIOS.

EHC ?? DIOS: 23-32

Doelpunten EHC: Pim Hessing 7, Lennart Oorburg 5, Bart Vinkesteijn 4, Remco Hooijmans 2, Tim Lammers 1, Jermaine Taco 1, Don Hessing 1, Barry van den Bos 1, Joep de Wolf 1.