• Op zaterdagavond 15 oktober speelde EHC heren 1 alweer de zesde wedstrijd van het seizoen tegen Achilles uit Apeldoorn. Na een matig maar wel heel spannend duel met uitblinkende keepers werd een zwaarbevochten punt binnengehaald: 20-20.

Het was eigenlijk de hele wedstrijd een gelijkopgaand duel. Het verschil tussen EHC en Achilles was nooit meer dan twee punten, dus spannend was het wel. In het eerste kwartier blonken beide keepers uit met een aantal schitterende saves. Bij rust was de stand 11-10 voor EHC.

De tweede helft was niet veel anders. Met name de aanval van EHC liep niet, al moet gezegd dat de Achilles keeper uitstekend speelde. Het tempo in de opbouw van EHC lag veel te laag er was geen variatie en ook deze keer ontbrak de snelle omschakeling volledig. En dat was de afgelopen seizoenen toch een belangrijk wapen van EHC.

Gelukkig bleef EHC in de wedstrijd door een veelvuldig scorende Bart Vinkesteijn; hij nam de helft (!) van de punten van EHC voor zijn rekening. Verdedigend stond het goed en keeper Rolf Wubben was weer op dreef bij EHC; dat verklaart ook het relatief lage aantal tegendoelpunten.

Het eindspel was bloedstollend spannend. Met drie minuten te gaan bij een tussenstand van 18-20 leek EHC op een nederlaag af te stevenen. Maar toen werd nog even de nodige vechtlust getoond en door punten van Bart Vinkesteijn en Jury van Vliet werd het 20-20. Met nog 57 seconden te spelen had Achilles de bal en de ploeg nam een time-out. Uit deze aanval werd niet gesoord een nu kreeg EHC de kans om met nog 9 seconden op de klok voor de overwinning te gaan. Ook dit werd met een time-out voorbereid. Maar ook EHC wist niet te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 20-20.

Komende woensdag 19 oktober, 20 uur, kunnen de EHC mannen weer aan de bak voor de bekerwedstrijd bij Gemini in Zoetermeer, Sporthal De Oosterpoort.

EHC - Achilles: 20-20

Doelpunten EHC: Bart Vinkesteijn 10, Tim Lammers 6, Pim Hessing 1, Gillian vd Zon 1, Joep de Wolf 1, Jury van Vliet 1