• De eerste drie wedstrijden in de eerste divisie was EHC goed doorgekomen met veelbelovend spel en slechts kleine nederlagen. Op zaterdagavond 1 oktober was er dan ook hoop op de eerste punten in deze competitie. En dat danks de vele blessures waardoor met name de opbouwlijn dus bezet was. Medepromovendus Olympia 89 uit Oss , de nummer drie uit de stand, was de tegenstander.

EHC kwam nog wel vóór in de goedgevulde thuishal De Fluit maar leverde daarna een zelden vertoonde zwakke eerste helft af. De in deze klasse broodnodige inzet, passie en de wil om te winnen ontbrak volledig aan de kant van EHC. Daarbij waren er veel persoonlijke fouten en eigenlijk alleen keeper Rolf Wubben speelde een goede eerste helft.

Het sterk spelend Olympia liep EHC aan alle kanten voorbij en wist waarschijnlijk ook niet wat het overkwam. Met een ruststand van 6-19 (!) liepen de EHC mannen beschaamd de kleedkamers in.

Gelukkig werd de pauze gebruikt om de ruggen weer te rechten en na de pauze zagen we een ander EHC. Er werd nu wel fel verdedigd en ook aanvallend waren er leuke hoogstandjes te zien. Olympia zag nu een glimp van het échte EHC en moest zich daar even op instellen. Maar toen het verschil snel terugliep naar 9 punten deed Olympia er weer een schepje bovenop en daarmee consolideerden ze eenvoudig hun voorsprong. Eindstand 33-21 voor Olympia 89 uit Oss.

Volgende week in de derby tegen WHC uit Den Haag (Sporthal Loosduinen, 21.00 uur) kan EHC weer laten zien dat het wel degelijk thuishoort in deze klasse.

EHC ?? Olympia 89:  20-33

Doelpunten EHC: Tim Lammers 6, Don Hessing 5, Bart Vinkesteijn 4, Pim Hessing 2, Lennart Oorburg 2, Remco Hooijmans 1