• De handbalheren van EHC leken zaterdagavond dicht bij hun eerste punten in de eerste divisie. Het was thuis in sporthal De Fluit vooral stuivertje wisselen tussen EHC en opponent Habo´95. Een gebrek aan scherpte in de afronding nekte de ploeg van Lyacine Kaci. EHC verloor met twee punten verschil.

De eerst thuiswedstrijd van EHC trok zaterdagavond redelijk veel publiek naar sporthal De Fluit. De toeschouwers kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld die steeds vrij gelijk op ging.

EHC ging van start met een hardwerkende dekking. Helaas was de afronding van de mannen in het blauw het eerste kwartier matig, waardoor Habo goed kon bijblijven. Ook in het tweede kwartier bleef het stuivertje wisselen. Habo wist keer op keer een voorsprong te pakken, waarna EHC weer gelijk kon komen. EHC liet in die eerste helft ook een paar fraaie overnames zien met snelle tegenaanvallen. Toch keek de thuisploeg bij rust tegen een 10-12 achterstand aan.

Kansen gemist

Maar EHC gaf zich niet zomaar gewonnen en wist in de tweede helft op voorsprong te komen. Helaas ontbrak de kracht om dit vol te houden en al snel kon Habo weer twee punten uitlopen op EHC. De thuisploeg bleef achter de feiten aanlopen en kon ondanks fraaie combinaties met de cirkel niet meer echt aanhaken.

Daarbij hielp het niet dat ook drie pingels en een aantal open kansen werden gemist. Dat bleek de nekslag voor EHC. De eindstand kwam op 20-22 in het voordeel van Habo’95.
    Voor EHC scoorden zaterdagavond: Tim Lammers (5), Bart Vinkesteijn (5), Remco Hooijmans (4), Don Hessing (2), Hedi Boumnijel, Pim Hessing, Menno Cocx en Joep de Wolf (allen 1).