• Na een goede voorbereiding van wekenlang hardlopen, spieren opbouwen en natuurlijk een beetje met een bal rommelen, begon zondag 4 september het seizoen voor het geheel vernieuwde Dames 1 van EHC.

Met nieuwkomers als Jennifer, Leonie en Laura en natuurlijk coach John van der Meer en begeleider Annemieke Drechsler (oude bekende!) werd gestart in Leidschendam met echt Hollands weer. Een beetje regen mocht de pret niet drukken, want er werd natuurlijk gewoon lekker gestart na een goede gezamenlijke warming-up. De eerste helft was er helaas nog regelmatig balverlies, waardoor de ODIS-dames konden bijblijven en er een ruststand kon worden genoteerd van 10-10.

De tweede helft lieten de dames uit Leidschendam-Voorburg zien dat er echt hard was getraind en stond er uiteindelijk 21-16 op het scorebord! Met leuke combinaties en geweldig teamspel kwamen heel wat mooie doelpunten tot stand. De meiden lieten nog hier een daar een steekje vallen, maar daar wordt in de volgende trainingen aan gewerkt! De eerste punten zijn binnen. Dat is al 100 procent beter dan het afgelopen zaalseizoen.

Zondag 11 september stond de uitwedstrijd tegen Lotus 1 op het programma. EHC begon gehavend aan de strijd in Hoofddorp. Vakanties en werk gooiden roet in het eten en dus ook de opstelling van trainer John van der Meer. Hierdoor werd begonnen aan de wedstrijd met slechts twee wissels waaronder Celine als licht geblesseerde. Met volle moed werd er gestart met een lichte bewolking. Met leuke snelle combinaties liet EHC zien dat er hard wordt gewerkt om er een mooi collectief van te maken. In de eerste helft was dit zichtbaar en dat mondde uit in een lichte voorsprong van 8-10. De tweede helft kwam Lotus op stoom met nog meer afstandsschoten, combinaties met de cirkel en met dank aan vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Onder de felle zon en door het gebrek aan wissels moesten de dames uiteindelijk het onderspit delven en werd er verloren met 18-17. Snel weer vergeten deze wedstrijd, hard aan de bak op dinsdag en vrijdag en in de return laten zien wat er kan met een normale scheidsrechter.