• Na twee promoties in drie seizoenen is EHC Heren 1 in de landelijke eerste divisie beland. Daar trad het team afgelopen weekend aan voor de eerste competitiewedstrijd uit tegen DIOS in Den Hoorn, een ploeg die al jaren meedraait in de subtop van de eerste divisie. Dat beloofde een pittig klusje te worden voor EHC.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd moest EHC even wennen aan het hogere tempo en het fysiekere spel, zoals dat in de eerste divisie gespeeld wordt. Snel stond het 9-4 voor DIOS dat met name scoorde via keiharde schoten vanuit de tweede linie.

Inhaalrace

De nieuwe trainer, de van Hellas overgekomen Lyacine Kaci, zette het team wat anders neer en dat leverde een goede inhaalrace op. Er volgden enkele spectaculaire EHC-aanvallen. De hoeken wisten efficiënt met de kansen om te gaan en Pim Hessing scoorde - in stelling gebracht door Lennart Oorburg - met een onmogelijke lob op volle snelheid.

Op 39 seconden voor rust bij een stand van 14-13 vroeg EHC in balbezit een time-out aan om de aanvalsopzet door te spreken. Dat pakte goed uit want de precies getimede, ingestudeerde aanval werd door Tim Lammers met een vliegertje afgerond. De 14-14 ruststand was voor het meegekomen EHC-publiek een positieve verrassing.

Veelbelovend

Ook de tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. EHC wist zelfs één keer voor te komen met 18-19 na ongeveer 12 minuten in de tweede helft. Maar langzamerhand raakten de krachten op bij EHC, met name bij de opbouwers die weinig rust konden krijgen, mede als gevolg van een aantal blessures.

DIOS profiteerde en kreeg dan toch de overhand. Na een korte tussensprint stond het ineens 21-19 voor DIOS en de mannen uit Den Hoorn konden nu de wedstrijd eenvoudig uitspelen. De eindstand kwam op 27-23 voor DIOS.

Een goed debuut van EHC op dit niveau dat veel goeds belooft voor de rest van het seizoen. De eerste thuiswedstrijd van EHC is aanstaande zaterdag 17 september om 20.00 uur in Sporthal De Fluit in Leidschendam. Tegenstander is dan HABO ’95 uit Boekel.